vineri, 10 ianuarie 2014

Bioimplantul - prezentare generală


Bioimplantul este un nou tip de sistem implantabil şi reprezintă primul pas înainte semnificativ în implantologie din ultimii 50 de ani. Pentru prima dată dentiştii sunt capabili să plaseze imediat implante analoge formei rădăcinii dentare (mono şi pluriradiculare), utilizând instrumentar simplu, nespecializat.

Analog formei rădăcinii dentare înseamnă că implantul are aceeaşi formă ca dintele natural al pacientului. Totuşi un Bioimplant este mai mult decât doar copia dintelui.

Spre deosebire de oricare alt implant dentar Bioimplantul este individualizat atât ca formă cât şi ca suprafaţă. Asta înseamnă că la fel cum forma acestuia urmăreşte forma naturală a dintelui, suprafaţa acestuia  prezintă retenţii şi subţieri în acord cu cantitatea şi calitatea  osului din maxilarul pacientului. (Principiul care impune acest lucru este descris în secţiunea Osteointegrarea diferenţiată.)

Bioimplantul şi conceptul de "implant dentar anatomic" nu este nou. Avem o experienţă de succes de 8 ani de zile, cu numeroşi pacienţi, studii de caz detaliate precum şi articole publicate în reviste de specialitate. Tehnologia Bioimplant este patentată la nivel mondial.

Niciunul dintre implantele prefabricate şi simetric axiale din titan sau oxid de zirconiu nu se potrivesc perfect în alveolele dentare individuale atunci când implantul se realizează imediat. Spaţiul dintre implant şi os trebuie umplut, cu os sau substitut de os, iar în plus trebuie stabilizat şi acoperit cu membrane de barieră pentru motive estetice şi funcţionale.

În contrast cu aceste proceduri complexe şi costisitoare, o potrivire exactă şi un rezultat estetic perfect sunt realizate simplu şi în siguranţă prin urmărirea principiilor osteintegrării diferenţiate, utilizării oxidului de zirconiu şi ultimelor aplicaţii din tehnologia designului şi modelării asistate de calculator.

Respectând anatomia tesuturilor tari şi moi prin utilizarea implanturilor de formă anatomică individualizată pentru imediata înlocuire a rădăcinii dentare face ca găurirea osului, îngroşarea lui şi folosirea membranelor de barieră absolut non-necesare. Această metodă minim-invazivă creşte  confortul pacientului şi maximizează rezultatul estetic.

Nu există absolut nici un motiv să nu foloseşti ca spaţiu de implantare deja existenta alveolă dentară intactă şi să adaptezi implantul la alveolă în loc de abordarea viceversa care în mod obişnuit presupune găurirea şi trauma osului, pierdere de os şi necesitatea unor îngroşări ale acestuia.

Bioimplantul este un implant dentar individualizat din oxid de zirconiu, primulimplant din lume care imită rădăcina naturală atât în formă cât şi în culoare. Spre deosebire de alte sisteme  oferă soluţii de implantare atât mono cât şi pluriradiculare. Fiecare bioimplant realizează o potrivire perfectă care asigură stabilitatea primară aproape fără nici o traumă - în comparaţie cu procedurile de găurire şi îngroşare obişnuite şi poate fi plasat în condiţii de tratament nepretenţioase. Metoda noastră pune accentul pe prezervarea anatomiei individuale fără alterarea acesteia prin intervenţii masive de îngroşare şi găurire şi garantează gradul înalt de acceptare, confortul pacientului, un raport excelent cost-eficienţa şi superbe rezultate pe termen lung.

Pentru contrast iată puse faţă în faţă bioimplanturi şi obişnuitele implante şurub:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu